8/31/2015

great barrier reef

reef1 reef2 reef6 reef3 reef7 reef11
meiän huonekamut ja oikeestaan koko hostelli paljastu loppujen lopuks aika mielenkiintosiksi, ja vaik kaikki olikin tosi mukavia ihmisiä niin vuodatan toisessa postauksessa ekasta dormikokemuksesta lisää. huomenna tiedossa nimittäin taas muutto, ja tällä kertaa vaan kaheks yöksi, jonka jälkeen ei oikeen tiedetä mihin taas majotutaan. 

mutta tänään meillä oli tosiaan vuorossa kauan ja innolla odotettu juttu, eli sukeltaminen ja snorklaaminen maailman suurimmalla valliriutalla!!! mä ja vilma ei oltu koskaan ennen sukellettu, ja mä snorklannut aiemmin vaan muutamia kertoja, joten en tienny yhtään, mitä reissulta odottaa. noin 150euroa maksava tour (cairnsin paras, enkä todellakaan ihmettele miksi) vei meidät reilussa puolessatoissa tunnista satamasta reeffille, jossa odotti ihan oikeesti kristallinkirkas, lämmin vesi ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko.

oon käynyt eteläranskassa ja sloveniassa uimassa aika kirkkaissa vesissä, mutta tää oli mulle jotain ihan uutta. jo meidän ison veneen kannelta näkyi koralleja ja kaloja veden läpi, ja mielessä kävi vaan, että miten tämmönen paikka voi olla edes olemassa. tourin yks parhaita puolia oli ehdottomasti meidän laivan crew, joka koostu nuorista ja vanhemmista riuttaan itsekin rakastuneista sukeltajista ympäri maailmaa. ihanaa oli huomata, miten innoissaan koko porukka oli hyvästä säästä ja lämpimästä vedestä, vaikka niille kyseessä olikin normaali duunipäivä.

meillä eka käytiin läpi sukeltamisen perusteet, ja jos jotain kritiikkiä pitäis antaa tästä reissusta niin se olisi se, etten kyllä veteen astuessani ollut todellakaan valmistautunut oikeasti sukeltamaan, enkä ihmetellyt ollenkaan joidenkin pientä paniikkia. sukelluslaitteet oli ihan tajuttoman painavat, ja normaalisti sukeltamaan mennessä kuuluis tosiaan käydä kurssi, mutta meidän tourilla tarjottiin siis mahdollisuutta kokeilla sukeltamista instructorin kanssa. meidän onneks meille sattu ehdottomasti laivan karskein ja karismaattisin oikeen kunnon stereotyyppisen kapteenin näkönen parrakas mies (näkyy ekassa kuvassa!), joka osas sanoa moimoi, ja joka me nimettiin oitis merikarhuksi. veden alla piti ottaa muunmuassa suutin irti, osata puhaltaa vesi suuttimesta ulos ja tyhjentää maski, ja kaiken oppi onneksi nopeasti, vaikka alussa mua jännittikin ihan sairaasti. lähemmäs pohjaa päästiin kolmistaan kirjaimellisesti käsikynkässä meidän instructorin kanssa, ja saatiin oikeesti nähä upeet värikkäät korallit ja kalat ihan älyttömän läheltä, sekä silittää merimakkaraa!! sukellus itsessään oli lyhyt, ja vaikka oisin ollut veden alla mielelläni vaikka tuntikausia, olin myös helpottunut, kun päästiin nousemaan pintaan, sillä pelkän suun kautta tasainen hengittely ja suukapulan jatkuva pureminen vaati paljon keskittymistä.

sukeltamisen jälkeen meillä oli kunnolla aikaa snorklailla ja oikeesti ihastella upeeta merielämää, jonka jälkeen syötiin lounasta ja jatkettiin pienen hiekkasärkän luo, jonne päästiin uimalla veneestä yli pienten riuttamuodostelmien, jotka oli ihan täynnä kaloja. kurkattiin yhteen riutan muodostamista koloista, ja nähtiin ihan älyttömän valtava rausku ilmeisesti päiväunilla, ja muuten ihailtiinkin nemoja sekä muita kaloja kaikissa sateenkaarten väreissä (mun lempparissa oli ne kaikki). veneeltä katsottuna tuli kyllä todella ilmi tää australian koko, sillä vuoret jatkui silmänkantamattomiin, vaikka kyseessä onkin vaan ihan pienen pieni osa koko ausseja. ihmiset työntekijöitä myöten oli koko päivän ihan pienestä lapsesta vanhoihin mummoihin äärettömän innoissaan ja hyvällä tuulella, mikä vielä parans muutenkin ihan täydellistä reissua. tää kokemus kuuluu kyllä ehdottomasti parhaisiin mun elämässä, ja takastulon kruunas vielä meitä kauempaa tervehtivä valas, joka kuuluu kyllä yksiin mun lempiotuksista maailmassa. ihan hirveetä ajatella, että riutta on hiljaa tuhoutumassa pois, ja nyt oon vaan ihan tajuttoman kiitollinen, että sain nähdän sen vielä noinkin upeessa loistossa. menisin ihan koska vaan uudestaan, oli se vaan jotain niin tajuttoman huikeeta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti