6/30/2015

MÄ LÄHDEN AUSTRALIAAN?!

oziin1mun on jo kauan pitänyt kirjottaa tää postaus tänne, mutta jotenkin se on vaa jäänyt. aluks en kertonu ees lähimmille kavereille tästä, hyvä kun nyt perheelle vähän vinkkasin, mutta tuntu jotenkin niin absurdilta, että tää suunnitelma toteutuis ja saisin tarvittavan määrän rahaa lyhyessä ajassa kasaan. en uskaltanut luvata itelleni tätä reissua, saati sitten toitottaa siitä kaikille. tavoitteet jää ihan tutkitusti helpommin saavuttamatta, jos niistä puhuu ääneen, ja tänkin takia yritin jättää tästä puhumisen tosi tosi vähälle, ja yhä vieläkin törmään läheisiin, joilla ei oo aavistustakaan koko hommasta. lisäks tää päätös tapahtu ihan älyttömän nopeesti, vuosia mun mielessä kummitellut pieni vaihtoehto tälle vuodelle muuttu ihan loppukeväästä yhtäkkiä varmaan viikon varotusajalla lentolipuiksi, ja pari viikkoa sitten viisumiksi. ja mua jännittää ihan älyttömästi!!
oziin3
homman nimi on siis yksinkertasesti se, että mä oon lähössä 24. elokuuta australiaan!! lento lähtee neljältä päivällä, ja en oo lähdössä reissuun yksin (mikä oli mun alkuperänen kuvitelma), vaan mun huisin lukiokaverin vilman kanssa. meiän matka kulkee heathrown ja hongkongin kautta australian pohjoiseen queenslandiin, cairnsin pienehköön mutta backpackereiden suosimaan kaupunkiin, joka on tunnettu ympärivuotisesta kuumasta ilmastosta, krokotiileista meressä ja maalla sekä lähellä olevasta maailman isoimmasta koralliriutasta. lähtökaupungista saatetaan hyvinkin suunnata fiiliksen mukaan muualle, vaikka välimatkat onkin älyttömän pitkät: aussit on nimittäin eurooppaakin isompi saari. meillä on molemmilla taskussa jo nyt working holiday viisumit, jotka oikeuttaa meitä menemään ja tulemaan ausseihin 12kk ajan just miten tykätään ja työskentelemään muutamien sääntöjen rajoittamana. meidän tänhetkinen tavote on olla reissussa jouluun, mutta jos jotain oon elämässä oppinut niin sen, että asioita on aika turha yrittää suunnitella etukäteen. kuka tietää, vaikka palattaisiin kuukauden jälkeen lomailusta lämmössä levänneinä, tai jompi kumpi tai molemmat päätyisi palaamaan vasta ensi kesänä. jouluna paluusta tekee hankalan myös älyttömän kalliit lentoliput, ja mulla haaveena oliskin palata aasian (parhaimmillaan malesian, jossa kaks vuotta sitten olin kesävaihdossa) kautta niin, että voitaisiin viettää siellä ainakin viikko tai pari. 
oziin4
tosiaan mulla on siis edessä välivuos, mikä oli mulle kyllä harvinaisen helppo valinta. ensinnäkin oon yläkoulusta asti kelannut pitäväni sen, ja nyt kun opintosuunnitelma ei näkynytkään kristallinkirkkaana mielessä, enkä ees saanut kutsua mun ykköspaikan valintakokeeseen, en nähnyt mitään muutakaan vaihtoehtoa. tiesin, että tahdon matkustaa, mutta tää australia konkretusoitui vasta reilu kuukaus sitten. ilmasta välivuos ei kuitenkaan tule olemaan, ja monien vastaavaa suunnitelevien mieltä painaa eniten tosiaan se rahoitus. mä oon ollut älyttömän onnekas, sillä 11-vuotiaasta oon voinut työskennellä ääninäyttelijänä, mikä on mahdollistanut mulle kesävaihdot, monet hankinnat ja pari ulkomaanreissua ja nyt tän. loputtomat nekään säästöt ei ole, ja hainkin tänä vuonna yli kolmeenkymmeneen työpaikkaan, kunnes mäkkäristä nappas, ja siellä oon nyt tän alkukesän tehnyt töitä ja kerryttänyt matkassaa minkä kerkiän. kun ausseista sitten taas palaan, aion ajankohdasta riippuen tehdä lisää töitä, ja rahallisesta tilanteesta riippuen mahdollisesti matkustaa lisää. washington dc, jossa mun kummitäti asuu, mun aina rakastamani disneyland, britit ja mahollinen interrail on ollut pitkään jo mun mielessä, ja jos tilanne vaan sallii niin toivon pääseväni toteuttamaan ees jonkun noista. mutta koska mun tänhetkisessä tulevaisuudessa mikään ei tällä hetkellä oo varmaa, aion nyt keskittyä vaan ja ainoastaan tähän. päivä kerrallaan ja silleen!
oziin2
ja minkä takia mä lähden? tästä ei oo tulossa pelkästään helppo ja hauska reissu: oon seuraillut youtubekanavia, keksustelufoorumeja ja blogeja ja seurannut monien matkaa ausseihin ja sieltä takas ja oon hyvin tietoinen muun muassa siitä, miten vaikea sieltä on löytää töitä, ja miten kallis maa australia on, mikä tekee pienellä budjetilla elämisestä erityisen hankalaa. en oota 29h lentoreissua innolla, koska vihaan lentämistä ihan älyttömän paljon, enkä oo ikinä asunut yksin, joten tää tulee olee mulle kaikin puolin iso harppaus tuntemattomaan - onneks lähden sentään vilman kanssa kahdestaan, niin ainakin reissussa on jo alusta alkaen joku, jonka kanssa haasteet jakaa! lisäksi sitä mä tässä haenkin: tahdon haastaa itteni, hypätä reippaasti mukavuusalueen ulkopuolelle, todistaa itselleni että pystyn ja samalla hankkia unohtamattomia kokemuksia ja kokemusta ja lähteä ekaa kertaa seikkailulle ilman paluulippua. mulla on ekaa kertaa elämässäni täysi vapaus tehdä just mitä haluan: ei opiskelupaikkaa, ei ympärivuotista vakinaista työpaikkaa, ei poikaystävää, ei lainaa ei lapsia. jos jotain jään kaipaamaan niin syksyä (harvalla välivuosireissaajalla varmaan sama ongelma, mutta tykkään syys-joulukuun ajasta ihan älyttömästi hahah!), perhettä ja mun aivan upeita ihania kavereita, joita tulee varmana ikävä vaikka oisinkin matkassa vaan kuukauden. musta tuntuu kuitenkin nyt siltä, että mun on aika lähteä vähän kauemmaksi tutustumaan hostellien, krokotiilien, hämähäkkien ja reippureissaajien luvattuun maahan. monet on puhunut siitä, miten rohkeeta on lähteä, mutta mua itseäni pelottaa enemmän ajatus olla menemättä. sen verran oikeelta ratkaisulta tää nyt tuntuu, ja toivottavasti mun vaisto on oikeessa! :)

7 kommenttia:

 1. Voi vitsi ihan huippua! Itekin toivon joskus pääseväni lähtemään jonnekin päin reppureissaamaan kun saan koulun ensi vuonna päätökseen. Välivuotta kanssa miettinyt kun rahaa saanut hieman kerrytettyä. Australia on kyllä hieno maa, mutta ite suunnittelin aluksi vähän halvempia maita. Saa nähä :) Jään innolla seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeee kiva kuulla!! :) uii joo must tuntuu et tää on just hyvä aika tämmöselle matkailulle ja kiertelylle! ja aussit on tosiaan ihan älyttömän kallis, mutta onneks toi viisumi mahdollistaa kans työskentelyn siellä. (: muakin kyllä kiinnostaa kovasti monet halvemmat vaihtoehdot eikä vaan hintatason vaan ihan niiden maiden ja sen kulttuurin takia (esim kaakkoisaasian maat ja itäeurooppa), mutta katsotaan miten riittää rahat sitten tän reissun jälkeen! :) toivottavasti sullakin tiedossa kivoja reissuja sit kun valmistut!

   Poista
 2. kui cool! itekki samaan suuntaa lähössä wh viisumilla kolme viikkoo sun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei ei vitsi! siel ehkä sit törmäillään! :)

   Poista
 3. Epäreilua :D Mut kaikkee hyvää sinne Australiaan ;)

  http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Oi että, itekki haluaisin päästä käymään Australiassa. Mulla olis muuten haaste sulle mun blogissa:)

  http://jjjeennnaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa niin siistiltä toi teidän suunnitelma, ihan pakko jäädä seurailemaan tätä blogia!:)

  http://heidieveliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista