2/07/2015

tenerife sea

gouppari1 gopro2 gopro3 gopro4 gopro5 gopro6 gopro7 gopro8 gopro9 gopro13 gopro14 gopro17 gopro15 gopro16 gopro18 gopro19 gopro21
oltiin joululomalla reilu viikko koko perheen voimin teneriffalla ja oli kyllä tosi jännä matka! kanarian saaret ei varsinaisesti ollut mikään kaikista tavanomaisin valinta meille, koska isin käsitys lomasta ei liippaa läheltäkään uima-altaalla makoilua ja auringonottoa (mitkä mulle kanarian saarista nyt ekana mieleen tulee) - ton matkan aikana kuitenkin paljastui uusia puolia niin isistä kuin teneriffasta: ehdittiin koko porukalla loikoilemaan rannalla ja altaan reunalla, mutta teneriffalta löyty hirmusti muutakin nähtävää!

en oo mikään lentämisen ystävä ollenkaan, ja jo reilun viidenkin tunnin lento teki mulle vähän tiukkaa. kyse ei oo siitä, ettenkö tykkäis matkustamisesta tai pelkäisin lentämistä, vaan mua yksinkertasesti ahdistaa istua pitkän aikaa paikallani varsinkin, kun en saa ikinä koneessa unta   (lennot jenkkeihin ja malesiaan on ollut mulle ihan painajaismaisia kokemuksia). tälläkin kertaa kuitenkin selvittin, ja loppujen lopuks koko teneriffan reissu oli tosi onnistunut! nautittiin auringosta, rusketuttiin, shoppailtiin, syötiin paljon, käveltiin kymmeniä kilometrejä päivässä, ajettiin ympäri saarta, uitiin ja sukelleltiin, kiivettiin ihan älyttömän pitkä reitti ylös jonnekin ihme vuorelle (se lihaskipujen määrä seuraavana päivänä...), päästiin kurkkaamaan alas teideltä ja ihmeteltiin sitä, kuinka turistialueilla ravintoloissa meille puhuttiin suomea ja paikallisten kahviloissa ei sanaakaan edes englantia. oon lukenut lukiossa viisi kurssia espanjaa, ja koska en mitenkään mainittavan hyvin siinä aineessa ollut menestynyt, olin elänyt luulossa, etten osaa sitä kieltä ollenkaan. kävi kuitenkin ilmi, että pystyin hyvin tilaamaan ruokaa, tulkkaamaan kylttejä, ymmärtämään radiomainoksia ja vastamaan yksinkertaisiin kysymyksiin ihan oikeesti espanjaksi, vaikken ennen lukiota ollut osannut kuin sanoa hola ja adios. ei siis ihan turhaan tullut istuttua niilläkään tunneilla!

ekoja kertoja käytössä ollut gopro 3+ hero osottautu tosi kivaksi kaveriksi, ja pääsin oikein kunnolla tutustumaan siihen niin veden alla kuin pilvienkin yläpuolella. nyt toiveissa ois päästä kunnolla kuvaamaan sillä mahollisimman pian uudestaan - joskus tuntuu, ettei tää matkakuume hellitä ikinä. 

1 kommentti:

  1. Voi ei miten ihania kuvia! Lomakuume senkun kasvoi näitä katsoessa :D

    VastaaPoista